fredag 10 september 2010

Pappa, hur gör man?

Vi har två barn. E (snart sju år) och O (snart fyra år). Hur förklarar man för dem vad vi ska gå igenom? Vi har försökt prata ganska avdramatiserat om transplantationen med dem. Inte så allvarsamt, utan enklare, vid middagsbordet eller när det dyker upp något. Båda barnen verkar mest tycka att det låter som en jättebra idé att mamma kan få en av mina njurar.

Jag berättade för dem att vi skulle träffa några doktorer för att få veta mer om transplantationen. Jag frågade vår dotter om hon hade någon fråga till läkarna. Det hade hon. Hon ville veta hur de plockar ut njuren. "Alltså hur gör man när man plockar ut den? Har man plasthandskar på sig eller hur gör man?"

Jag ställde frågan till kirurgen. Jo, de har platshandskar på sig. De plockar ut njuren, putsar av den och lägger den sedan i is och kyler ner den - innan den stoppas in i mottagaren.
/D

1 kommentar:

Dr. louis sa...

Vill du sälja din njur?
Söker du efter en möjlighet att sälja din njur för pengar på grund av ekonomisk nedbrytning och du inte vet vad du ska göra?
Kontakta oss idag via dr.louisclinic@gmail.com så ska vi erbjuda dig ett bra belopp för din njure eftersom vi akut behöver njure i vår klinik eller ring 918704214690
e-post: dr.louisclinic@gmail.com
whatsapp: 1- (725) 2017759
Pris: $650,000USD